Historie

In 1978 wordt Grondboorbedrijf Klinge opgericht. Vanaf het allereerste begin wordt er geboord met eigen ontwikkelde machines. De eerst versie wordt gebouwd op een aanhangwagen.

eerste boorwagen

In deze periode werd de spoelvijver nog met de hand gegraven en moesten de buizen met bouten en moeren aan elkaar gekoppeld worden. Deze eerste boorwagen werd ook elektrisch aangedreven. Deze manier van boren is schoon en energiezuinig. Een principe waarvan nooit werd afgeweken. Een van de eerste bronnen werd geboord voor de Radio Sterrenwacht in Dwingeloo.

In 1986 verhuisd het bedrijf vanuit de nieuwbouwwijk naar de huidige locatie aan de Dorpsstraat in Koekange. De nieuwe locatie bood de mogelijkheid om vanaf huis te kunnen werken. Voorheen was er een werkplaats met materiaalloods in De Stapel. In 1986 wordt er ook begonnen met de bouw van de eerste boorwagen op een vrachtwagen. 

oude-boorwagen-groot

Vanaf deze tijd wordt de spoelvijver niet meer met de hand gegraven maar met de kraan op de vrachtwagen. Een andere aanpassing is dat de boorbuizen worden voorzien van schroefdraad. De boorbuizen werden automatisch onder de boorkop gebracht. Dit deden we als eerste in Nederland. Met deze aanpassingen wordt het lichamelijke werk flink verligt.

In 2004 werd er wederom een nieuwe boorwagen ontwikkeld die het boren nog eenvoudiger maakt. De basis voor deze boorwagen is een Mercedes Artego vrachtwagen. 

854

Ondanks deze 3e versie van de boorinstallatie blijven er nog wensen voor verbeteringen. Een aantal van deze wensen worden meegenomen in de bouw van de 4e genaratie boorinstallatie waarmee in 2012 gestart werd.